T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / DEMİRCİ - Makina Kimya - Hüseyin Çamtepe Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

                       

             Eski Okul Baraka Binaları  İlçemizin güneybatı istikametinde olup, Çamlıca Mh. Kızılçağla Mevkiinde, Demirci –Salihli yolu üzerinde şehrin çıkış yolunun sağ  tarafında 5264 m2  düz bahçe üzerinde 2 parça bloktan oluşan binamızın tarihi 1969 yılında ilçede meydana gelen  depreme  kadar  uzanmaktadır.

            Şehir; 1970 öncesinde Atatürk İlköğretim Okulu ile son bulmaktaydı. 1969 yılının baharında ve yazında yaşanan Demirci ve çevresindeki şiddetli yer sarsıntıları sonucunda yıkılan ve hasar gören binalar yerine yeni yerleşim yeri oluşturulmuş, o zaman Demirci'nin kenarında olan okulumuz ve Fatih İlköğretim çevresinde , devletçe yeni, tek katlı deprem evleri ile bu okullar inşa edilmiştir.   

            Deprem sonrası Makina Kimya Enstitüsü Kurumu ;  ilçemizin Kızılçağla Mevkiine prefabrik olarak 6 derslik ve idare binaları yaparak; 1971 yılında eğitim öğretime başlamış, çeşitli zamanlarda devlet, vatandaş katkılarıyla yeni ilaveler de yapılarak 15 derslikli  Makina Kimya İlköğretim Okulu doğmuştur.

            İlçemiz esnaflarından Hüseyin ÇAMTEPE'nin yardımlarıyla yeni okul binası yapılması amacıyla  binanın bir bölümü 2003 yılında  yıkılmış  ve 2008 Yılı Mayıs ayına kadar  7 derslikte ikili öğretim yapılmıştır.  21 Mayıs 2008 de 17 derslikli  yeni okul binasının eğitim öğretime açılmasıyla tekrar normal öğretime dönülmüştür.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.10.2013 - Güncelleme: 27.09.2022 11:27 - Görüntülenme: 2389
  Beğen | 5  kişi beğendi